Čaga!

Antioksidanti

ANTIOKSIDANTI

Kaj je ORAC –  kapaciteta absorbcije prostih radikalov?

ORAC (Oxygen Radical absorbance Capacity) je lestvica , narejena v ZDA, in meri količino prostih kisikovih radikalov, ki lahko hrano, ali dodatek absorbirajo v telesu. Čaga ima najvišji ORAC rezultat med vso naravno hrano ali dodatki, kot je bilo testirano in Univerzi Tufts (University Dept for medical science) MA: Oddelek za kmetijstvo ZDA, National Institute of Health Project Expo 2003)

Oksidativni stres, ki ga povzročajo prosti radikali, je bilo dokazano, pospeši proces staranja v celicah in krvnih žilah. Oksidativni stres povečuje tudi tveganje za nekatere vrste raka, bolezni srca in mnogo drugih zdravstvenih težav.

Orac Rezultati Sadje in zelenjava na 100 g / 3.5oz (University Dept for Medical Sci. Boston, MA: Oddelek za kmetijstvo ZDA, National Institute of Health Project Expo 2003)

  • Čaga 36.557
  • Acai Jagode 80.0
  • Goji jagode 40.0
  • Suhe slive 58,90
  • Granatna jabolka 33,70
  • Rozine 28,90
  • Borovnice 24,50
  • Robide 20,80
  • Kalčki 18
  • Brusnice 17,90
  • Strok česna 16,90
  • Jagode 15,70
  • Špinača 12,90
  • Dušena špinača 9,3
  • Brokoli Cvetje 9,1
  • Pesa 8,6
  • Korenček 2
  • (1 gram čage ca. 1,5 kg borovnice)
  • (1 gram čage pribl. 113 g  goji jagode)

Superoksid dismutaza – SOD encim mladosti

Čaga vsebuje 25-50 krat več superoksid dismutaza (SOD) encima, kot koencim 10 (koencim Q10), priljubljeni sokovi, vitamini, ječmenova trava, beta karoten, morske alge, ribje olje, eterična olja, reishi, tartufi, Maitake, Cordyceps, Agaricus in druga » super hrana ».

SOD je najmočnejši antioksidant, ki ga proizvaja človeško telo. Absorbira proste radikale in jih nevtralizira, preden lahko poškodujejo tkivne celice. SOD je najmočnejši encim v telesu in deluje kot celični antioksidant. Zagotavlja encimsko razstrupljanje. Je primarni obrambni sistem telesa za tkiva in organe proti prostim radikalom. SOD je ključnega pomena za celično zdravje, varuje celice pred čezmernimi kisikovimi radikali, prostimi radikali in drugih škodljivimi snovmi, ki povzročajo prezgodnje staranje ali morebitno smrt celice.
Raven SOD encimov upada s starostjo, medtem ko se nastajanje prostih radikalov poveča.
Živila praviloma ne vsebujejo SOD encima, v kolikor pa so prisotni, je njihova raven praviloma nizka.

Zaradi vse večjega onesnaženja v okolju se veča potreba po celičnem antioksidantu bolj kot kdaj koli prej.
V zadnjih desetletjih je škoda zaradi prostih radikalov in toksinov  iz okolja povzročila porast raka in drugih degenerativnih bolezni pri vedno  mlajših ljudeh.
Pravilno dnevno dopolnjevanje SOD bo zaščitilo imunski sistem in močno zmanjšalo možnosti za obolenje ter ne nazadnje tudi upočasnilo proces staranja.
Zakaj je pomembno, da imamo dovolj SOD encimov dnevno?

Naše telo ne more narediti dovolj SOD za varovanje pred onesnaženim okoljem. Zaradi vse večjega onesnaženja v okolju se veča potreba po celičnem antioksidantu bolj kot kdaj koli prej.

  • Superoksid dismutaza (SOD) encimov (v enotah na 1g)
  • Čaga 35.000
  • Agaricus 1.500
  • Reishi (ganoderma) 1400
  • Tartufi 860

(Vir: Dept of Health, Food Res Center, Japan)

Uživanje čage bo zaščitilo imunski sistem in močno zmanjšalo možnosti za nastanek obolenj ter upočasnilo proces staranja.

Kot celični antioksidant so SOD kritični del vsakega postopka proti staranju. SOD pomaga določiti našo življenjsko dobo, nas tudi varuje pred rakom, visokim krvnim pritiskom, varuje srce in ožilje. Varuje pred artritisom, kroničnimi bolečinami in bolečinami v sklepih, presnovnimi boleznimi, diabetesom, boleznimi obtoka, varuje ledvice in pred motnjami jeter. Uravnava holesterol, alergije, bronhitis, astmo, varuje prostato, pred kožnimi spremembami in preprečuje številne druge zdravstvene težave.